Lån penger til oppusning

Skal du pusse opp boligen, leiligheten eller hytta? Da kan forbrukslån være det du mangler, for å fullfinansiere eller delfinansiere kostnadene. Et oppussingsprosjekt kan medføre betydelige kostnader, som kan presse din privatøkonomi til det ytterste. Da kan et lån behjelpe deg i en periode og det behøver ikke å koste deg alt for mye heller.

Et forbrukslån har nemlig mange fordeler for deg som kunde. Du kan velge tilbakebetalingsperiode og få gunstige betingelser, noe som gjør det lettere å betjene og nedbetale før tiden. Det siste er nemlig et poeng, som du ikke skal skyve under en stol. Betaler du ned på lånet hurtigere, så vil det koste deg mindre totalt. Lavere kostnader på lånet totalt sett, betyr også du kan låne penger forholdsvis rimelig og få finansier oppusningen, som du så skal nedbetale over lengre tid. I stedet for det motsatte, hvor du skal spare opp penger. Alternativt kan du også utvide boliglånet, men det er ikke alltid et alternativ for mange, og da er det greit å ha forbrukslån som et tredje alternativ.

Hva et forbrukslån er

Forbrukslån er helt enkelt et lån som ikke krever noen garanti for de lånte pengene. Det kan virke som det ikke har noen praktisk betydning for deg somkunde, men det har det. Fordi, når du ikke stiller sikkerhet for lånet, som for eksempel ved et boliglån, hvor du har boligen som garanti, er ikke banken dekket inn på noen måte med et forbrukslån. Det betyr også, at lånet gjerne har en høyere rente, enn du ser ved andre typer lån hvor det er noe av verdi (bil, båt osv.) som er bankens garanti.

Hva du kan låne penger til

En av de store fordelene med billig forbrukslån, er uten tvil hvor anvendelig det er til de aller fleste formål, som du ellers ikke kan låne penger til. Det kan være mange eksempler på det, men oppusning er definitivt et populært bruksområde, fordi det er ikke alle som får lagt kostnadene til oppusning inn i boliglånet. Når dette ikke er et alternativ, kan kostnadene ved å pusse opp boligen, leiligheten, eller hva det skulle være, bli såpass store, at det er vanskelig å betjene med en enkel månedslønn.

forbrukslån, er uten tvil hvor anvendelig det er til de aller fleste formål, som du ellers ikke kan låne penger til. Det kan være mange eksempler på det, men oppusning er definitivt et populært bruksområde, fordi det er ikke alle som får lagt kostnadene til oppusning inn i boliglånet. Når dette ikke er et alternativ, kan kostnadene ved å pusse opp boligen, leiligheten, eller hva det skulle være, bli såpass store, at det er vanskelig å betjene med en enkel månedslønn.

Med et forbrukslån kan du spre byrden over en lengre periode og ha rom i økonomien samtidig. Er du flink til å betale tilbake før tiden, vil det spare deg for betydelige kostnader til renter osv., noe som igjen gjør det enda billigere å låne penger via forbrukslån.

Hvordan betjene forbrukslån best mulig

Forbrukslån er gjerne dyrere enn andre typer lån med sikkerhet, av de overnevnte årsaker, men det behøver ikke å være kostnader som løper over alt for lang tid. Med god planlegging og fornuftig økonomisk sans, kan forbrukslån være et nyttig verktøy til å finansiere oppusningen.

Sammenlign gjerne ulike lånetilbud på markedet, så du sikrer deg den laveste renten, som din økonomi fortjener. Det kan være store variasjoner i markedet og det betyr mange kroner på det totale regnskapet.